3x winst en een gelijkspel voor de dames

Vrijdag de 14e van oktober was het zover. De dames mochten aantreden voor alweer de tweede serie wedstrijden van het seizoen.

Vooraf werd er een lekker AGV’tje bereid door Hanneke en Geline. Een betere voorbereiding was dan ook onmogelijk. Of toch niet. De eerste afmelding wegens extreme brakheid kwam ook binnen. We laten maar even in het midden wie dit was, maar dit gaat ons zeker wat euro’s in de boetepot opleveren.

Na de warming up brachten Rutger en Bolo de volgende boodschap over: er moest meer gewonnen worden dan de vorige keer. Met deze peptalk gingen we de eerste wedstrijd van de avond tegemoet. Uit tegen Lycurgus, altijd lastig. Wij domineerden het eerste deel van de wedstrijd en misten hier en daar wat kansen. Het tweede deel van de wedstrijd was Lycurgus de betere ploeg, maar door een aantal goede reddingen van Lydia resulteerde dat gelukkig niet in tegendoelpunten. Eindstand 0-0 en daar mochten we niet over klagen.

Wedstrijd nummero twee speelden we tegen HFC. Een aantal weken geleden speelden we deze wedstrijd gelijk, maar we wisten dat er meer in kon zitten. Tineke wist met een afstandschot op Cruijffiaanse wijze (“als je niet schiet kun je ook niet scoren”) de 1-0 voorsprong binnen te schieten. De eerste drie punten van de avond waren binnen.

Daarna speelden we tegen de Groninger Boys. We kwamen al gauw achter te staan. Weer spookte de boodschap van Rutger en Bolo door ons hoofd. Een achterstand? Dit kon niet de bedoeling zijn. Binnen een paar minuten werd de achterstand dan ook omgebogen in een riante voorsprong. Sanne scoorde de gelijkmaker uit een corner. Voorafgaand aan de wedstrijd had Sanne aangegeven dat we best egoïstischer mochten zijn door zelf acties en doelpunten te maken in plaats van de bal altijd af te spelen. Michelle nam dit direct heel letterlijk. Ze dribbelde het halve veld over, speelde drie man (vrouw) voorbij, negeerde de rest van de Grunospelers en schoot de bal keurig in het net. Hierna begon tikki taka voetbal pas echt goed te lopen. Na een mooie combinatie tussen Sanne en Hanneke werd de 3-1 gemaakt. Dit was tevens de eindstand.

Last but not least speelden we tegen Diva. Roos had vantevoren aangegeven dat ze het als keeper erg prettig zou vinden als ze niets te doen zou hebben. Nu zijn wij de beroerdste niet en hebben we dit voor haar geregeld. Goals van Laura, Geline en Michelle zorgden voor de 3-0 voorsprong. Daarna kreeg een deel van onze verdediging het op de heupen. Drie goals waren volgens hen niet voldoende. Na een mooie combinatie tussen Lydia en Gerianne zorgde Lydia voor de 4-0.

En nu begint het natuurlijk te kriebelen. Momenteel houden we de tweede plek bezet. We gaan de komende weken hard aan de slag om te zorgen dat we nog een plekje stijgen. Hopelijk zien we jullie 4 november weer langs te lijn! Tot die tijd gaat ons topsport regime door en werken we hard om de huidige vorm te behouden.