Even voorstellen: Lydia Antuma (speelster Gruno VR1)

Ik ben Lydia, 20 jaar, derde jaars geneeskunde student en speel sinds dit seizoen officieel de keepster van Gruno Dames 1. We zijn als team al wel langer aan het trainen, maar zijn sinds dit seizoen ook begonnen met wedstrijden 7 tegen 7 op de vrijdagavond. Ik heb van mijn veertiende tot mijn achttiende ook al gekeept in Arnhem, toen ik nog op de middelbare school zat. Toen ik achttien was, ben ik naar Groningen verhuisd om hier te gaan studeren, dat was ook het moment dat ik stopte met voetbal. Dit deed ik om de mogelijkheid te hebben ook wat andere sporten uit te proberen en wat meer vrijheid te hebben in de planning daarvan. Maar na anderhalf jaar ontstond er bij mijn studentenvereniging GSV een idee om een vrouwenvoetbalteam op te richten vanuit de vereniging. Er zijn toen een aantal dames op onderzoek uit gegaan waar dit mogelijk zou zijn en of hier animo voor was. Er was al een studenten mannenteam vanuit GSV die bij Gruno speelde, en zo hebben wij hier contact gezocht. Gruno heeft ons direct met open armen ontvangen. We mochten een half jaar gratis komen trainen en iedereen was erg enthousiast over het nieuwe vrouwenteam dat Gruno zou komen versterken.

Dit jaar zijn we erg verwend met nieuwe ballen, mooie kleding en tassen, waardoor we ons door de uitstraling alleen al een echt team voelen. Verder is de sfeer op Gruno altijd heel gezellig, zijn de georganiseerde toernooien erg leuk om aan mee te doen en geniet ik erg van de trainingen die we doen. Ook heb ik sinds kort keeperstraining, waardoor ik me niet alleen voetballend, maar ook keepend erg kan ontwikkelen, wat ik erg fijn vind.

Ik heb heel veel zin in het komend seizoen, naar de leuke wedstrijden, de gezellige momenten op de club en de vele trainingen die we mogen gaan doen.