Gruno 5 met duidelijke cijfers langs HSC 3

HSC 3 – Gruno za. 5

 

Een nieuw seizoen een nieuw Gruno, op zaterdag reist Gruno af naar het idyllische Sappemeer om het op te nemen tegen HSC 3.

Na een minuutje aftasten zijn de verhoudingen al duidelijk, Gruno heeft in alle opzichten het overwicht, het mooiste geïllustreerd door Bolo die een luchtduel aangaat met een jochie van 1.50 en 60 kilo.

Na tien minuten en al een aantal kleine kansjes besloot Maarten dat het wel lang genoeg 0-0 had gestaan en trapte de bal tegen de touwen nadat de keeper deze via thomas’ achterwerk piekfijn voor een open goal had neergelegd. Na dit gezien te hebben besloot langeler op avontuur te gaan en in zn eentje half HSC te kijk te zetten om de bal voor Daniel neer te leggen die, na ff kappen de bal droog in de hoek schoot: 0-2. Het was duidelijk dat HSC moeite had met onder druk uit voetballen. Na een kort conclaaf besloten Thomas en Daniel dat hier gebruik van gemaakt kon worden, na gecoördineerd druk zetten kwam de bal wederom voor de voeten van Maarten, die de bal vanaf de zestien schier moeiteloos de hoek in krulde, dit zette de ruststand op 0-3 in het voordeel van Gruno.

Na de rust ging Gruno lekker bezig waar ze gebleven waren, en nadat hij zichzelf artistiek had vrijgespeeld voor de keeper besloot thomas dat ook hij niet achter kon blijven in de score en verschalkte de keeper koeltjes om Gruno een voorsprong van 4 te geven. En omdat topscorer een prijs is die dit jaar bij Gruno nog wel eens competitief kon worden besloot Thomas ook een prachtige voorzet van Maarten te promoveren tot doelpunt, dat was alweer vijf. Hoewel HSC nog een paar keer gevaarlijk doorbrak, wisten zij dat niet in een doelpunt om te zetten. En zul je zien, dan valt ie natuurlijk weer aan de andere kant, ditmaal nam Maarten een bal van Toto direct op de slof en moest de keeper van HSC machteloos toekijken hoe de bal hard tegen de touwen vloog.

Gruno bleef hierna druk zetten op HSC wat resulteerde in een prachtige voorzet van Toto die Tim de bal, zonder te ooit van de grond los te komen, volledig vrij in de goal kon koppen. Het laatste doelpunt was een Thomas original, nadat hij ff fel druk gezet had op de laatste man ontfutselde hij zijn tegenstander de bal en kon een op een op de keeper af, een keeper die verdienstelijk Thomas’ eerste poging nog kon weren, maar in de rebound kansloos was. Het slotakkoord was voor HSC die met man en macht naar voren stoten en gebruik konden maken van laf verdedigen van Gruno dat de touwtjes een beetje had laten vieren. Eindstand HSC 1, Gruno 8.

Prima begin van het seizoen.