Gruno en Nieuw Buinen scoren niet

NIEUW BUINEN – Gruno speelde de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Nieuw Buinen was de tegenstander. De wedstrijd eindigde zoals het begon in 0-0.

Gruno dat niet sterk aan de wedstrijd begon veel te slap in de duels. Waar de thuisploeg Nieuw Buinen de Groningers direct onder druk zette. Kregen zij de eerste mogelijkheid maar ging hier niet goed mee om. In het verloop van de eerste helft kwam Gruno iets meer in de wedstrijd en kreeg het een aantal mogelijkheden de grootste was voor linksback Johannes Kroon maar hij schoot de bal in het zijnet. Vlak voor rust dacht Gruno via Vu Pham op voorsprong te komen. Maar de grensrechter van Nieuw Buinen stond met de vlag in de lucht voor buitenspel.

Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. In de 2e helft bleven beide ploegen het proberen om op voorsprong te komen maar Gruno gaf bijna geen kansen weg de thuisploeg werd alleen gevaarlijk vanuit de 2e lijn en corners. In het verloop van de 2e helft kreeg Gruno de beste mogelijkheden maar was onzorgvuldig in de afronding. In de slotfase kreeg thuisploeg Nieuw Buinen vier corners achter elkaar maar werd hier niet gevaarlijk uit. Want steeds zat er een verdediger van Gruno in de weg. Gruno kreeg nog een beste mogelijkheid maar een halve omhaal van Angelo Weggers miste precisie en zo eindigde deze wedstrijd zoals het begon 0-0.

De thuisploeg liet na de wedstrijd weten dat ze blij waren met een punt. Bij Gruno overheerste een beetje teleurstelling omdat zij niet konden brengen als vorige week tegen Stadskanaal.