Gruno en Stadskanaal blijven in evenwicht

GRONINGEN – Op een zonovergoten sportpark West End stonden Gruno en Stadskanaal tegen over elkaar. Beide ploegen zijn uitgeschakeld in de beker dus kunnen zich helemaal focussen op de competitie.

De gasten uit Stadskanaal begonnen beter als de thuisploeg. Maar na tien minuten kwam Gruno beter in de wedstrijd en kreeg het een paar goede mogelijkheden maar konden niet worden afgedrukt. Terwijl aan de andere kant de eerste de beste bal die voor de goal kwam raak was. Het was niet scherp verdedigen aan Gruno zeide en via de kluts viel de bal binnen 0-1. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden.

Halverwege de 1e helft kwam Gruno op gelijke hoogte, het was Vu Pham die goed druk op de bal zette. Uit zijn pass maakte Jamal Schripsema op fantastische wijze de gelijkmaker vanaf 30 meter schoot hij de bal over de keeper heen 1-1. Na deze goal was Gruno de bovenliggende partij maar tot scoren kwamen beide ploegen niet. Ruststand in deze leuke pot voetbal was dan ook 1-1. In de 2e helft begon de thuisploeg voortvarend en binnen 10 minuten wist de ploeg 2 keer tot scoren te komen. Eerst was het linksback Johannes Kroon die mee naar voren ging en heel koeltjes de 2-1 tegen de touwen schoot. Nog geen 2 minuten later was het Mo Faraouni die de tussenstand op 3-1 wist te zetten. Hierna bleef Gruno drukken maar wist het niet verder uit te lopen. Johannes Kroon was nog een keer zeer gevaarlijk door een bal uit te verdedigen en bijna de keeper wist te verschalken vanaf 60 meter. Maar zijn bal viel op de lat. In de slotfase vloeiden de krachten weg bij de thuisploeg en daar wist Stadskanaal dankbaar gebruik van te maken.  Eerst vanuit een vrije bal waar de rebound binnen werd geschoten en vlak voor tijd wel of geen buitenspel de gelijkmaker te maken. Al met al was dit de beste uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

 

voor foto`s van de wedstrijd kunt u naar onderstaande link

https://photos.google.com/share/AF1QipN_qtgLttafRpMRb5FObmzU7LdJ9hwuphLoT15MDQggFGigYAyEdFLF0pmW-IFRjg?key=dTh1bVdWay1tTDRtOVNWV0ZRV1BNWXdBckYtdGFn