Gruno-Nicator

Het zijn spannende weken voor Gruno dat in strijd is met Drachten om het kampioenschap.
Op een zonnig sportpark West End moest Gruno het opnemen tegen hekkensluiter Nicator. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Alkema wist de thuisploeg wat er te doen stond. Alleen winst telde voor beide ploegen. Voor Gruno moest er gewonnen worden in strijd voor het kampioenschap en tegenstander Nicator kon de 3 punten in strijd tegen degradatie goed gebruiken. In de eerste helft was het aan beide kanten rommelig. Beide ploegen kregen een aantal kleine mogelijkheden. De grootste was voor Gruno waar spits Oosterhof de keeper omzeilde maar zag zijn inzet tegen de paal gaan.
In de tweede helft was Gruno de betere ploeg alleen was het de vraag wanneer de score werd geopend. Het publiek moest wachten tot een kleine 20 minuten voor tijd. Rick Bunk begon aan een aanval die hij fraai afmaakte en de bevrijdende 1-0 op het bord zette. Het hek was van de dam want in een tijdsbestek van 8 minuten liep Gruno uit naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van Robert Oosterhof en topscoorder Mitchell van Kalfsbeek. Het slotakkoord was ook voor de thuisploeg want Robert Oosterhof schoot nog de 4-0 op het scorebord. Al met al was het voor Gruno een moeizame overwinning.
Komend weekend staat op sportpark West End een ware topper op het programma. Dan komt nummer 2 Drachten op bezoek en kan er misschien een beslissing vallen wie er kampioen gaat worden. Want op de laatste speeldag spelen beide ploegen tegen degradatiekandidaten Nicator gaat op bezoek bij Drachten en Gruno reist af naar Leeuwarden om aan te treden tegen MKV.