Gruno pakt zeer verdiend punt bij NEC Delfzijl

DELFZIJL – Gisteren stond de voor Gruno en NEC Delfzijl de tweede wedstrijd in de bekercompetitie op het programma.Na een 1-0 ruststand kwam Gruno in de laatste minuut langszij 1-1.

Op sportpark Centrum in Delfzijl stonden gisteren NEC Delfzijl en Gruno tegen over elkaar.Beide ploegen hadden al 1 wedstrijd gespeeld in de beker. NEC Delfzijl wist een 3-2 zege te behalen bij Gomos. Waarbij Gruno vorige week onterecht ten onder ging op eigen veld tegen Winsum 0-1. Voor Gruno dus de schone taak om NEC Delfzijl van de volgende ronde af te houden. Want bij winst kon dit voor NEC Delfzijl al een feit zijn. Vanaf de eerste minuut waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren de eerste kansen voor de gasten uit Groningen. Het was Sharon Lasut die van buiten de 16 het doel van NEC onder vuur nam maar zijn schot werd gekeerd door de doelman en in de rebound waren de spitsen van Gruno niet scherp genoeg om het af te ronden.

Een minuut later kreeg Gruno op het middenveld een vrije bal,  Sascha Wals die hem snel nam en Johannes Kroon wist te bereiken. Deze gaf een strakke voorzet voor de goal maar beide spitsen van de gasten konden er niet bij. In de begin periode golfde het spel op en neer en kon NEC Delfzijl geen vuist maken en wist het geen raad met de speelwijze van Gruno. In deze periode kreeg Gruno een aantal mogelijkheden maar konden deze niet verzilveren. Ook de thuisploeg probeerde gevaarlik te worden maar kwamen niet verder dan een aantal corners die niets opleverden. Tot vlak voor rust toen NEC Delfzijl aan de linkerkant van het veld een vrije trap kreeg. Deze bal werd richting het doel geschoten en er kon zowaar een speler van de thuisploeg tegen aan lopen en half koppend de bal achter doelman Verdenius krijgen 1-0. En weer stond Gruno op achterstand door een vrije bal die voor de goal komt dit was vorige week ook al het enige echte wapenfeit van de tegenstander. Want Gruno gaf gisteren tegen NEC Delfzijl weinig weg. De ruststand op sportpark Centrum was 1-0 en iets wat tegen de verhouding in. In de 2e helft begon Gruno goed en kreeg het een aantal vrije ballen in de buurt van de zestien van de tegenstander maar deze konden niet omgezet worden in doelpunten. De beste kans was voor Vu Pham maar miste de kracht om de bal goed te raken. Hierna kwam NEC Delfzijl beter in de wedstrijd en kreeg het een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen maar door goed keeperswerk van Verdenius bleef de stand 1-0. Halverwege de tweede helft stroopte Gruno nog een keer de mouwen op om toch nog een resultaat mee te nemen naar Groningen.

Vanuit een corner van Ken Hua miste Quincy van de Rijst net de scherpte om hem tussen de palen te krijgen. NEC Delfzijl kreeg in deze slotfase een aantal goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dit doordat Gruno 1 op 1 was gaan spelen voor een goed resultaat. Tot de laatste minuut bleef het spel op en neer golfen en kreeg Gruno de zoveelste vrije bal. Jamal Schripsema ging achter de bal staan. Deze legde de bal bij de 2e paal waar Vu Pham Wist af te drukken maar in eerste instantie redde de keeper van NEC Delfzijl maar het was invaller Pierre Makon die de bal uiteindelijk wel tegen de touwen kopte 1-1. Doordat de grensrechter van de thuisploeg met de vlag omhoog stond voor buitenspel ging de scheidsrechter poolshoogte nemen bij de man met de vlag. Maar naar lang overleg besloot de scheidsrechter het doelpunt goed te keuren. Dit was het laatste wapenfeit van een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Gruno pakte een zeer verdiend punt en had het misschien gezien de 1e helft als het een beetje geluk had moeten winnen. al met al kan trainer Fouad Faraouni terug kijken op een goede wedstrijd van zijn ploeg