Gruno te sterk voor LTC

GRONINGEN – Gruno heeft vanmiddag op een warm sportpark West End de eerste oefenwedstrijd gespeeld van het nieuwe seizoen.

Tegenstander was derdeklasser TLC. Gruno dat startte met een aantal nieuwe spelers. Vanaf het begin speelde Gruno fris voetbal en kwam vrij vroeg op voorsprong. Het was Johannes Kroon die over rechts door kwam en een steekpass van Mo Faraouni beheerst wist af te ronden 1-0. Na de vroege voorsprong bleef Gruno het betere van het spel hebben en na een kwartier wist het de score te verdubbelen. Omer Carigan die een strakke voorzet gaf waarna Angelo Weggers de bal tegen de touwen schoot 2-0. TLC kwam er sporadisch uit en werd niet echt gevaarlijk dit omdat Gruno de ploeg vrij snel onder druk wist te zetten. Vlak voor rust kwam Gruno op een 3-0 voorsprong het was wederom Johannes Kroon die een assist van Sharon Lasut wist te bekronen.

In de 2e helft begon Gruno nog goed en liep het nog uit naar 4-0 door een doelpunt van Pierre Makon die een vrije bal van Johannes Kroon strak binnen wist te koppen. Hierna door veel wisselingen binnen de ploeg werd het wat rommelig en kwamen de gasten wat meer in het spel voor. Dit leide 10 minuten voor het einde in de 4-1 door een benutte strafschop van de gasten. Al met al kan Gruno terugkijken op een goede wedstrijd. Aanstaande zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd. In Hoogkerk is HFC’15 de tegenstander.