Gruno verweert zich kranig tegen Winsum

GRONINGEN – Voor Gruno stond gisteren de eerste bekerwedstrijd op het programma.Op eigen sportpark West End was eersteklasser Winsum de tegenstander.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jager werd het een open wedstrijd.De thuisploeg die gewoon hun eigen spel probeerde te spelen kwam tegen dit sterk Winsum bij vlagen eruit.Het eerste gevaarlijke moment was voor Gruno waar Sharon Lasut op rechterkant doorbrak maar zijn voorzet werd onderschept door een verdediger van Winsum. Even later probeerden de gasten uit Winsum gevaarlijk te worden maar Gruno doelman Erwin Verdenius wist een voorzet in de kiem te smoren. Na deze wapenfeiten werd Gruno een aantal keren heel gevaarlijk voor de goal van Winsum. Maar de kleine mogelijkheden die Gruno kreeg werden niet verzilverd.

 

Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong. Een scherp indraaiende vrije trap op rechts kwam terecht op de rug/schouder van Winsum aanvaller Sven Rosevink die de bal achter doelman Verdenius wist te krijgen 0-1. Gruno liet zich na deze tegenslag niet terug drukken maar bleef zich kranig verweren tegen de sub topper uit de 1e klas. En kreeg het voor rust nog een aantal goede mogelijkheden aller eerst was het Mo Faraouni die spits Weggers wist te bereiken die de bal panklaar wist te leggen op Nicky Smid. Maar Smid wist geen kracht achter de bal te krijgen zodat de doelman van Winsum makkelijk kon redden. Hierna was het een corner van Jamal Schripsema die net niet kon worden afgerond door Angelo Weggers. Vlak voor rust kreeg Gruno nog een vrije bal. Jamal Schripsema ging achter de bal staan en schoot ineens op doel. Helaas voor hem en Gruno ging de bal net over.

 

Winsum werd in de eerste helft alleen gevaarlijk uit standaard situaties. De ruststand op sportpark West End van 0-1 was toch wel geflatteerd. In de 2e helft begon Gruno een beetje chaotisch want Winsum ging de druk opvoeren en kreeg het een aantal kleine mogelijkheden. Maar doelman Verdenius was een sta in de weg voor de Winsummers. Gruno kwam er in de 2e helft een aantal keren goed uit en kreeg het een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar de kansen van Schripsema en Smid konden niet verzilverd worden. In de slotfase drong Winsum aan maar tot grote kansen kwam het niet. Gruno werd nog gevaarlijk in de omschakeling en kreeg het nog een corner. Deze werd door Rick Bunk net naast gekopt. Al met al kan de ploeg uit Groningen tevreden zijn met deze wedstrijd want bij vlagen waren ze beter dan Winsum en creerden ze toch een aantal goede kansen. Maar de winst was uiteindelijk voor Winsum 0-1. Trainer Fouad Faraouni kan gaan voort borduren op deze wedstrijd en gaat het volgende week op bezoek bij NEC Delfzijl.