Gruno zo2 heeft langste adem tegen Helpman

Na een comfortabele 7-0 overwinning tegen Forward startten wij onze tweede competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Helpman 4 op een prachtige zonnige ochtend.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was even aftasten en bij vlagen wat onwennig aan onze kant. Rond 20 minuten pakken we toch de leiding door een sublieme stift van Saïd (aka pipita). Na deze voorsprong zijn we ineens heel slordig gaan spelen, we verloren meer duels en gaven de tegenstander veel ruimte. Dit resulteerde dat we binnen 10 minuten 3 treffers om de oren kregen en met 3-1 achter kwamen te staan.

In deze fase van de wedstrijd deed het spel van ons, pijn aan de ogen. Een aantal tactische wissels waren dan ook het logische gevolg ervan. De wissels pakketten goed uit en kwamen we zelfs op 4-3 voorsprong te staan nadat we eerst dus 1-3 achterstonden.

De 3-2 van ons werd ingeleid door de sublieme steekpass van Emre (zoals eigenlijk alleen Messi ze kan geven) en werd goed afgemaakt door Walid. Deze treffer gaf ons een boost om opzoek te gaan naar meer. Dit resulteerde dan ook in 3-3 doordat Saïd de bal afpakte van de keeper (zoals Benzema dat deed op een magische avond in Bernabeu) en scoorde. 5 minuten later mocht Kais aanleggen voor een penalty en nam deze zoals Jorginho ze neemt op Stamford Bridge en scoorde de 4-3.

Door concentratiegebrek hebben we wederom een doelpunt moeten incasseren en dit resulteerde in een 4-4 ruststand.

In de rust hebben we ons tactisch plan doorgenomen en startten we scherp aan de 2e helft en resulteerde in een doelpunt van wederom Kais waardoor we op 5-4 kwamen te staan. Door misverstand achterin kwam de tegenstander weer op gelijke hoogte door de 5-5 te maken. Dit was wederom een tegenslag maar  we hebben onze koppies niet laten hangen en zijn we opzoek gegaan naar de voorsprong. Onder leiding van Kais werden er veel aanvallen opgezet en werd er veel kansen gecreëerd. Hierdoor hebben we nog 2x kunnen scoren. Walid maakte zijn 2e treffer en Saïd gooide de wedstrijd op slot door zijn hattrick te maken was het eindstation was van een fantastische aanval.

De veerkracht en de mentale weerbaarheid van dit team deed me aan die van machtige Real Madrid denken en dit belooft veel voor het vervolg van het seizoen. Complimenten aan het heel team voor hun inzet en de drie punten