Nederlandse Velden bezoekt onze vereniging

7️⃣0️⃣7️⃣ VV Gruno

Mijn volgende bestemming is Sportpark West-End waar maar liefst vier clubs zich bevinden. De eerste en meteen de oudste van de verenigingen hier zit meteen aan de rechterkant nadat ik het sportpark oploop. Voetbalvereniging Gruno is namelijk opgericht in 1920.

In die rijke geschiedenis behaalde het tweemaal de Tweede Klasse. De eerste keer was in 1955 toen het kampioen werd in de Derde Klasse. Leuk detail is dat het in het seizoen daarvoor ook kampioen werd in de Vierde Klasse. De tweede keer dat het de Tweede Klasse haalde was in 1979. Ook toen nadat het kampioen werd in de Derde Klasse. Tegenwoordig heeft VV Gruno geen standaardelftal meer actief.

In mijn database staat één oefenwedstrijd tegen een profclub. Het is nu niet de plaatselijke profclub die langskwam, maar Roda JC uit Kerkrade. Deze wedstrijd eindigde in een 0-7 voor Roda JC. Edwin Gorter scoorde driemaal. De overige doelpunten werden gemaakt door Jos Daerden, Marco Grassi en Chris Guthrie. Ook Ron Jans, die later trainer zou worden van FC Groningen, liet de doelman van VV Gruno een keer vissen.

Voetbalvereniging Gruno
Plaats: Groningen
Opgericht: 15 april 1920
Sportpark West-End