Veelgestelde vragen omtrent corona

Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport

Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement.
Spelregels voor sport in het kort
Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten:

• Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

• Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.

• Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als: o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden; o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes; o zij niet mengen.

• Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

• Er worden geen wedstrijden gespeeld.

• Voor topsporter geldenuitzonderingen.

• Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

• Publiek bij sport is niet toegestaan.

• Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.